0
0 Sepet (boş)
Mustafa Ç
2023-05-20

herkesin kullanabileceği nahif bir koku

koku gayet güzel hissettiriyor ancak ben daha önce sandal esansını direkt koklamamış biri olarak bu kokunun biraz daha odunsu olmaya ihtiyacı var gibi hissediyorum. ama koku hiç ağır değil rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  • 1 kişiden 1 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Mustafa Ç
2023-05-20

Kendinizi Medine-i Münevvere'de hissedeceğiniz bir koku

arkadaşlar bu koku Mescid-i Nebi'nin meydanında dolaşırken alabileceğiniz bir koku. kokular hususunda pek seçiciyimdir ama bunu geyet beğendim.

  • 3 kişiden 4 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Duran O
2023-05-11

Çok İyi

Sandal'ı tende denemedim, kıyafet için söylüyorum; kalıcılığı ve yayılımı çok iyi. Râyihası da öyle. Derinlerden balvâri, balzamvâri ya da reçinemsi az bir tatlılığın eşlik ettiği mat, koyu kahverengi odunsu bir koku. Piyasada bazı sandallar var, çiçeksi, taze, havadar bir yönü olan. Bu o çizgide değil. Koklamanız için ikide bir kolunuzu burnunuza götürmenize de gerek bırakmayan bir yayılımı var. Bir de süt diyebileceğim notası olan bir sandal var, bu o da değil :) O mu ola ki sipariş ettiğim bu sandaldan hem rayihası hem yayılımı hem de kalıcılığı açısından şahsen memnun kaldım.

Sandal insana cesaret verir diye okumuştum, savaşa gidenlerin kullandığını vesair yazıyordu. Hakikaten insanın ayağını yere sağlam bastıran ve daha oturaklı hale büründüren bir tarafını, özellikle bu sandalla yaşadım. Plasebo etkisi de olsa (ki sandalla ilgili yazılanlara istinaden öyle olduğunu sanmıyorum), koku bu bahsettiğim hâlet-i rûhiyeye vesile oldu. Ud/oud kokusunun insanın uhrevi düşünceleri ve hali üzerindeki etkisi gibi.

Özetle sandala ve diğer kokulara (ud/oud, misk, ...) aşinaysanız bu sandalı denemenizi (en azından performansı açısından bile olsa) tavsiye edebilirim. Yok aşina değilseniz ilgili kokulara, ama merak da ediyorsanız, sandal ile tanışmanız için iyi bir seçenek.

  • 5 kişiden 5 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Duran O
2023-05-11

Yeniden Değerlendirme

Önceki yorumumda kalıcılığının ve yayılımının biraz düşük kaldığını yazmıştım. Yazarken aklımdan çıkan bir ayrıntı önemliydi aslında; hem koku alıp almamaya karar vermeye çalışanlara hem Zemzem Esans'a haksızlık etmemek için tekrar yazmak istedim. O ayrıntı da kokuyu sadece tende denememdi. Bu da eksik bir değerlendirmeye neden oldu. Kokuyu daha sonra kıyafette denedim ve sonuç çok daha başka oldu. Hem kalıcılık hem yayılım çok çok iyiydi. Üstelik üzerimde kaldığı sürenin artması kokunun çok daha ileriki safhalardaki halini ortaya çıkardı ki bu da önceki yorumumun aksine olarak kullanılabilirliğini keşfetmemi sağladı. Evet, (aradığım) Ortadoğu koku geleneğini yine tam olarak bulamasam da bu kokunun eksikliği değil benim kişisel önceliğim olabilir ancak. İyi ki kıyafetime sürmüşüm, hem yeni bir koku dimağı yakaladım hem de istemeden de olsa eksik/yanlış yönlendirmemim önüne geçtim. Bunun yanısıra Pure Oud'u ceylan miskiyle (siyah olan değil) beraber uygulayınca çok kaliteli bir birliktelik ve koku ortaya çıktı. Benzerini kullandığımı söylediğim kokuda bu süreci yaşamadım, çünkü koku dünyasına yeni girmiştim ve hemen kestirip atmışım galiba. Son olarak, o keskin mantarımsı koku bahsettiğim kullanım şekliyle bir süre sonra odunsu bir hal alıyor. Son olarak, eğer kokuyu almaya karar verirseniz ona zaman tanıyın ve direkt burna çekmekten ziyade kıyafetinizden esintisinin gelmesine göre değerlendirmenizi önerebilirim. Pure Oud + Ceylan Miski = Nadir rastlanılır maskülen bir râyiha.

  • 3 kişiden 3 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Duran O
2023-05-06

Benzer

Ucuzundan pahalısına birçok tek notalı oud esansı, kıyısında köşesinde oud olan parfümler ve esanslar ve yine oud'un ağırlıkta olduğu esanslar ve parfümler kullanan ve koklayan biri olarak yazıyorum. Piyasadaki bir hac malzemecisinden aldığım kokunun birebir aynısı olması hasebiyle hayal kırıklığı yaşamadım değil. Sadece aynısı olması değil elbette hayalı kırıklığımın sebebi. Sonuçta kör alış yapınca olabiliyor benzerlikler. Bunda sıkıntı yok. Lakin bu fiyata çok daha kaliteli ve katmanlı bir koku beklemiştim.

Esansın kokusuna gelince; çiğ mantarı yakından kokladığınızda gelen o bilindik kokunun biraz daha buruna batan / nefes tıkayan keskin hali var, özellikle başlangıçta. Yaklaşık bir saat sonra o keskinlik çok az eksiliyor. Çok alttan belli belirsiz bir "açık hava esintisi" ya da çok az bir "sucul esintisi" uzaklardan eşlik etmeye başlasa de o keskin kokuyu hiç bastırmıyor. Bende ayrıca Kutsal Toprakları, Ortadoğu koku geleneğini vesair çağrıştırmadı.
Yayılım: 6,5/10 Kalıcılık: 6/10 Koku Kalitesi: 6/10 Fiyatına Değerlik: 5/10

  • 0 kişiden 1 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Rıza B
2023-05-03

Güzel

Bu ürün bu siteden aldığım Sandal, Haremeyn, Daniş, Hubbu Mahmut, Ottoman Oud, Beyaz Oud Hindi, Oud Amber , esanslarından sonra kullanımıma girdi. Koku güzel. İlk başta biraz ağır gibi kkabilirt ama biraz zaman geçince misk gibi buram buram kokmaya başlıyorsunuz. Hafif koku severlere uygun olmayabilir:

  • 0 kişiden 0 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Rıza B
2023-05-03

Ottoman Oud

İlk kez bu ürünü sipariş verdim. Güzel bir kokusu var. Arkadaşlarım bu kokuyu beğendiler ama ben ve arkadaşlarım Beyaz Oud Hindiyi daha çok beğendik.

  • 0 kişiden 1 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Rıza B
2023-05-03

Beyaz Oud Hindiyi mutlaka denemelisiniz.

Beyaz Oud Hindiyi yorumları okuyarak aldım. Çok çok güzel ve özel bir kokusu var. Birkaç arkadaşa Ottoman Oud, Sandal Esansı ve bu Beyaz Oud Hindiyi denettirdim. Bu kokuyu tercih ettiler. Şimdi bana " bu kokuyu nereden aldın" diye soruyorlar. Ben de internette Zemzemesasns diye bir site var. Oradan alabilirsiniz diyorum. Çalıştığım işyerinde meraklıları yavaş yavaş çoğalıyor. İnsanın kokladıkça koklayası geliyor. Psikolojinize çok iyi gelecek ve sizi ferahlatacak, ruhunuza dinginlik, sakinlik verecektir diye düşünüyorum.

  • 1 kişiden 1 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Coşkun Ö
2023-05-02

Mükemmel

Tom ford vanilya almıştım beğenmedim arkadaşlar hemen iade mi kabul edip değiştirdi sonra one milyon aldım tek kelime gözü kapalı alın beğenmezseniz bana gönderin :)

  • 0 kişiden 0 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Rıza B.
2023-04-28

Sandal -Gülyağı İkilisi

Sandal Esansı şimdiye kadar denediğim esanslar içinde en güzel koku olarak karşıma çıktı.
Daha Önce Haremeyn ve ve Daniş esansları ile birlikte şimdi de Ottoman Ud ve Beyaz Oud Hindi de denedim. Ottoman Oud ve Beyaz Oud Hindi de güzel ve kendinizi özel hissettiriyor ama Haremeyn ve Daniş esanslarını hiç beğenemedim. İtici kokuları var. Bu sandal kokusunu burnunuzun alt kısmına yani üst dudağınız ile burnunuz arasına azıcık sürünüz.Alacağınız 1 ml. hakiki gül yağından da onun üstüne sürünüz . Efsane ötesi bir kokuya dönüşüyor .Kendinizi inanılmaz derece mutlu ve rahat hissettiriyor ve depresyona çok çok iyi geliyor. Zaten o ferahlığı, mutluluğu, huzuru yakaladıktan sonra Sandal Esansı- Gülyağı ikiliisine aşık olacaksınız. Mutlaka Sandal Esansı ile birlikte hakiki gül yağını da alınız her kullanımda ayrı ayrı sürmek suretiyle kullanınız.. Hayatınızda kolay kolay rastlayamayacağınız türden bir koku elde edeceksiniz. Yalnız bu iki kokuyu mutlaka ayrı ayrı sürünüz. Bu ikiliyi sakın birbirine karıştırmayınız. Yoksa o efsane ötesi kokuyu yakalayamazsınız. Ben böyle bir hata yaptım siz sakın yapmayın.

  • 1 kişiden 1 tanesi bu yorumu yararlı buldu