0
0 Sepet (boş)
ipek
2017-05-06

kurtuba

çok özel bi koku galiba

  • 1 kişiden 1 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Suat c
2017-04-16

Uzun soluklu yoğun odunsu oud kokusu

Oud kambodi’yi oud alhabib’i kullanıp beğendikten sonra aldım. Kambodi’nin fiyatı alhabib’in fiyatının iki katından fazla. Alhabib’e bayılmıştım. Merak ettim, oud kambodi’nin fiyatını bu kadar arttıran hangi özelliğiydi, alhabib’ten üstünlüğü neydi. 190 lirama kıydım ve 1 gram sipariş ettim. Üstüne de 1 gram sandal esansı sipariş edince kargo bedava kampanyasından yararlandım.
Sürat kargo ve satıcı sağ olsun, oud kambodi’m İstanbul’dan Muğla’ya 1 günde ulaştı. (Bu arada, satıcı süper, anında kargoluyor, iknci günü asla beklemiyor.)
Sabırsızlıkla paketini açtım, şişeyi elime aldım. Rengi koyu kahverengi, kıvamı koyu akışkan, alhabib ile aynı diyebilirim. Kapağını açtım.. ve şaşkınlık.. alhabib’deki yadırgatıcı ahır ve tulum peyniri kokusu kambodi’de yok. Bunun yerine keskin bir reçine kokusu var, ama bildiğiniz reçine gibi değil, ayakkabı cilası ve boyasına benzeyen tarifi zor bir rayiha. Daha önce taze kesilmiş ağaç kabuğu kokladıysanız, bunu ona benzetebilirsiniz. Buna parfümeri dilinde üst nota diyorlar, yani kokuyu ilk uyguladığınızda baskın olan koku notası. İşte kambodi’nin üst notası da yukarıda tarif etmeye çalıştığım bu kokular manzumesi. Kokuyu bileklerime sürüyorum ve ilk 30-40 dakika bahsettiğim bu keskin reçine, ağaç kabuğu, ve ayyakabı cilası notası hakimiyetini sürdürüyor. Bu aşamada bundan biraz rahatsız olabilir siniz, ama belki de olmazsınız, çünkü koku çok öznel bir zevktir. Zaten bir oud kokusu aldığınızda çiçek kokusu beklemeyeceksiniz. Sonuçta bu yağ, bir ağacın gövdesinin reçineli kısmının talaş haline getirilip onlarca saat kaynatılıp damıtılmasından elde ediliyor.
Sözünü ettiğim bu süreden sonra bu keskin üst nota gittikçe zayıflıyor ve geri plana çekiliyor. Artık hakim olan koku tatlı bir ahşap kokusu, hafif isli ilk başta, sonra is notası da yok oluyor. Yaklaşık iki üç saat sonra ağaç kokusu da hafifliyor ve adeta bir çiçek kokusuna dönüşüyor. Artık bu aşamadan sonra tatlı ahşap ve çiçekimsi koku saatlerce bileğinizde kokmaya devam ediyor. 2-3 defa abdest aldıktan sonra dahi kokuyu alabiliyorum. Yaklaşık 10-12 saat teninizde azalarak kalmaya devam ediyor diyebilirim. Oud alhabib’e olan üstünlüğü de işte tam bu noktada, yani kalıcılığında ortaya çıkıyor. Bir fiyat farkını hak ediyorsa işte bu nedenledir diye düşünüyorum. Ama nota olarak ben alhabib’i tercih ederim. Onun nota çeşitliliği yönünden çok daha üstün olduğunu düşünüyorum. Pis ama cazibedar bir üst nota karışımına sahip oud alhabib. Fakat eğer daha temiz bir üst nota olsun istiyorsanız oud kambodiyi tercih edebilirsiniz. Onda, alhabib’te olduğu gibi sizi şoke edecek derecede pis ve agresif bir üst nota bulunmuyor. Yeni başlayanların daha kolay alışabileceği bir oud yağı olduğunu zannediyorum.

  • 17 kişiden 17 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Suat c
2017-04-14

Anlatılmaz yaşanır!

İlk olarak 1 gram aldım denemek için. Daha önce Abdul Samad Qureshi’den oud almıştım ama bu bambaşka bir şeydi. Paketini sabırsızlıkla açtım, kapağını çevirdim ve burnumu yaklaştırdım: aman Allah’ım bu ne… yabancı sitelerde oud yorumcuları yadırgatıcı ahır kokusu veya kokuşmuş peynir kokusundan bahsediyorlardı. İşte benim karşılaştığım tam da buydu galiba. Buna zor alışırım dedim kendi kendime ama yine de kullanmaya başladım. İlk başta çekinerek sürüyordum bileklerime. Ancak farkettim ki baştaki o ağır ve keskin koku yarım saat sonra geri plana çekiliyor ve yerini ağaç ve reçine kokularına bırakıyordu. Harika bir değişim ve dönüşüm gösteriyordu bu koku teninize sürdükten sonra. Her namazdan önce sürmeye başladım. Allahu ekber demek için ellerimi kaldırdığımda, teşehhüdde ellerimi dizlerime koyduğumda o gizemli değişken kokusunu alıyordum. Gittikçe bu kokuyu daha çok sevdim. Artık namazlar dışında da sürmeye başladım. Onu bileklerimde koklamadan duramıyordum. Adeta bağımlısı olmuştum artık. Bir süre sonra, o ilk sürüşte verdiği ağır notayı çözmeye başladım. Bu, oud talaşının damıtma kazanı içerisinde saatlerce, hatta günlerce kaynamasından kaynaklanan hafif yanık odun ve reçine kokusuydu. Fiyatı da bu nedenle diğer bazı oud yağlarına göre daha hesaplıydı. Fakat benim için oud Alhabib’i asıl değerli yapan bu düz olmayan koku akışı. Onu teninize sürüyorsunuz ve adeta bir macera yolculuğu yaşıyorsunuz. Bu nedenle bence oud Alhabib parasını fazlasıyla hakkeden oud kokularından biri. Hani fiyat perfomans ürünü diyorlar ya; işte tam da onlardan biri. Hararetle tavsiye ediyorum. Bunu hayatınızda mutlaka bir kere denemeniz gerekir. En azından bir gram alıp deneyebilirsiniz.

  • 17 kişiden 19 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Zennur Ç
2017-04-14

Sipariş verdim

Bugün sipariş verdim elime ulaşmasını sabırsızlıkla bekliyorum bende merak ediyorum buraya tekrar yazarım hele bir gelsin

  • 3 kişiden 4 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Yunus
2017-04-11

güzel koku

elbiseye sürüldüğünde kalıcı bir koku bırakıyor ve rahatsız etmeyen güzel bir koku

  • 4 kişiden 5 tanesi bu yorumu yararlı buldu
sedat
2017-04-08

merhaba

azızı kardeşim misk eğer ceylandan alınansa mıs sıcanından değilse islamı olarak yazı işlerınde kulanılır beyaz mısk siyah mıs veya miski amberde denır koku ağırdır evet

  • 3 kişiden 3 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Saygın ö
2017-03-24

etkisi sonra

tütsüyü yaktığım gün evin salonu yoğun sigara dumanı altında kalmış gibiydi. lakin ertesi gün bu sigara dumanı kokusu ortadan kalkmış ve geriye hoş bir aroma kalmıştı. aroma yoğunluğunun biraz daha fazla olmasını isterdim. yine de bu ürünü kullanarak evini, uzak doğu ve ortadoğu kültürlerinin bir parçası olan tütsü/buhur ile tütsülemek, bu tarz bir kültürü deneyimlemek isteyenler için bir giriş mahiyetinde olabilir. beğenirseniz bundan sonrası ise doğal sandal ağacı, öd ağacı veya mür kullanmaktır.

  • 2 kişiden 2 tanesi bu yorumu yararlı buldu
ugur e
2017-03-09

superrrr

Tek kelimeyleyee mükemmel bir koku yine almak isterim

  • 6 kişiden 6 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Ruslan
2017-03-04

Harika

Harika bir esans. Bu sitedeki tüm esans çeşitleri çok güzel.

  • 5 kişiden 5 tanesi bu yorumu yararlı buldu
Ugur ecer
2017-02-28

Müthiş ve kaliteli bir
Koku.kokusunu koklaktikca koklatir Eskimez çok beğendim.

  • 1 kişiden 1 tanesi bu yorumu yararlı buldu